Copenhagen Fashion week – Saks Potts

Köpenhamns modevecka har just avslutats. Scandinavianways har naturligtvis varit på plats för att upptäcka nya trender – men också för att ge dig en smak av modern skandinavisk design. Design som sträcker sig utanför den minimalistiska, diskreta stil som är så förknippad med skandinaviskt, men kanske framför allt svenskt, mode.

Danskt mode, däremot, har alltid haft en mer kontinental touch och vågat ta ut svängarna mer. Ett danskt modehus som verkligen vågar sticka ut – och gå mot det närmast maximalistiska – är Saks Potts.

Saks Potts grundades i Köpenhamn så sent som 2014. Deras fokus är ytterkläder, med hög modegrad.

Cathrine Saks och Barbara Potts grundade sitt Saks Potts kring insikten att den viktigaste investeringen en kvinna behöver göra för sitt utseende – är en vacker kappa. Varför det? Jo, eftersom Skandinavien vanligtvis är kallt så blir ytterkläderna det som du oftast visar upp för omvärlden. Det är ytterkläderna som visar din identitet, mycket mer än andra plagg.

Deras filosofi är att du ska sticka ut, lysa upp och att dina kläder ska reflektera din personlighet. Vi gillar den tanken, att sticka ut istället för att göra det mer förväntade skandinaviska, eller till och med svenska – att smälta in.

Saks Potts handlar mycket om färger som syns. De bryr dock sig lika mycket om högkvalitativa material som håller, så att plaggen kan bli kvar i din garderob för att bäras under många år – såväl som att plaggen ska fungera bra att bära över säsongerna.

Att plaggen är bärbara över säsongerna kan så klart vara sant för objekten ovan, men det är kanske inte riktigt lika säkert att pälsen nedanför funkar i sommarhettan, men vi tycker att den är fantastisk.

Saks Potts har också nått internationell ryktbarhet. De är erkända internationellt och säljs i mycket exklusiva butiker. Deras plagg har burits av Rihanna, Lady Gaga och andra världsberömda modeikoner. Vi förstår varför – deras plagg bli allt som oftast ett rejält statement.

Du hittar inte Saks Potts i många butiker i Sverige – men de är väl representerade i Danmark. Du  kan dock hitta dem online på net-a-porter, de säljs även hos Bergdorff Goodman i New York.

Saks Potts har redan mottagit två Elle Style Awards: ”Unavoidable of the year” för 2015 och ”Brand of the year” för 2018. Det är lätt att förstå varför. Tydlig identitet, fantastisk design och detaljrikedom – såväl som hög kvalitet i material och snygga skärningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.